STAGII SSMB - 2009

Stagiile clinice/de cercetare SSMB - IFMSA

STAGII SSMB - 2009

Postby elena on Sun Oct 19, 2008 6:34 pm

salut!

pentru cei care inca nu stiu: stagiile ssmb presupun 4 saptamani de stagiu intr-un spital sau intr-un laborator de cerecetare dintr-una din tarile cu care avem contract incheiat. o lista cu tarile disponibile anul acesta gasiti pe grupul yahoo stagii-SSMB, la files, in folderul "STAGII 2009- 2010"; tot aici am adaugat regulamentul de concurs si conventia pe care noi o incheiem cu studentii care castiga stagii; voi atasa in curand si fisa de inscriere la concurs. de asemenea, detalii legate de orasele participante din fiecare tara, perioadele si conditiile de schimb, gasiti pe http://www.ifmsa.net/ public in sectiunile proffessional exchange si research exchange; la aceeasi adresa gasiti si o lista cu proiectele de cerecetare desfasurate. conform contractului pe care studentul care a castigat un stagiu il incheie cu noi, in tara gazda i se asigura cazare, stagiu in spital sau laborator de cercetare si cel putin o masa pe zi sau echivalentul in bani timp de o luna; in plus, asociatia studenteasca din orasul gazda are grija de programul social. limba oficiala a stagiilor, indiferent de tara in care se desfasoara, este engleza.

anul acesta: concursul va avea loc la sfarsitul lunii noiembrie (data exacta va fi anuntata ulterior) in amfiteatrul mare al facultatii de medicina. examenul va fi scris, tip grila; grilele sunt tip step-uri. nu se da test de limba, insa grilele de la examen vor fi in engleza. materia este urmatoarea:

anul 3: fiziologie
anul 4: semiologie
anul 5: la alegere chirurgie sau medicina interna (partea studiata in anul 4)

inscrierile vor avea loc in perioada 1-15 noiembrie la sediul SSMB

in urma concursului se face un clasament al participantilor si apoi, in ordinea descrescatoare a punctajului, studentii isi aleg pe loc stagiul la care vor sa participe. punctajul se calculeaza astfel:

pt proffesional: 75% rezultatul examenului + 25% punctaj ssm

pt research: 50% examen + 25% punctaj ssm + 25% activitate stiintifica

activitatea stiintifica e reprezentata de participari la congrese, publicari de articole in reviste, etc, toate acestea trebuind demonstrate in momentul completarii fisei de inscriere la concurs prin copii xerox dupa diplome/ articole din reviste/ etc, care vor fi atasate la cererea de inscriere

punctajul ssm se acorda voluntarilor ssmb pe criterii obiective, bine stabilite de coordonatorii stagiilor; este necesar ca participantul la examen sa mentioneze pe fisa de inscriere daca a fost sau nu implicat in proiecte ssmb si in ce a constat implicarea sa; apoi, in functie de recomandarea coordonatorilor proiectelor mentionate, i se acorda un anumit nr de puncte.

va asteptam!

cu drag,

elena.
if you're willing to change the world, let love be your energy
elena
Moderator shmenic

Re: STAGII SSMB - 2009

Postby dorian on Fri Jul 24, 2009 9:42 am

Buna Elena,
Multumesc pentru indrumari. Am insa o nelamurire legata de materia pentru anul 5: dai examen din medicina interna pentru stagiile de pe sectii medicale/ si din chirurgie pt cele chirurgicale? Sau nu exista o astfel de impartire? Adica, poti sa dai din chirurgie si apoi sa-ti alegi orice ?
dorian
What is a 'forum'? :o

Re: STAGII SSMB - 2009

Postby elena on Sat Jul 25, 2009 8:04 pm

nu exista o astfel de impartire. dai orice vrei tu si iti alegi orice vrei tu (din ce mai prinzi disponibil cand iti vine randul).
if you're willing to change the world, let love be your energy
elena
Moderator shmenic

Return to SCOPE/SCORE - Standing Committee on Profesional/Research Exchange