"Curs concis de" .... anul III

Re: "Curs concis de" .... anul III

Postby aniela on Thu Nov 13, 2008 2:04 pm

am luat d p cursuri medicina niste grile d morfopat,numa k sunt d sem 2...pt sem 1 nu aveti nmk? ;)
aniela
I'm like 2 pro's in one!

Postby aniela on Thu Nov 20, 2008 6:00 pm

o intrebare pt cei care au facut la coltea semioo med:in afara d cartea lu brukner si cursuri ...tre si georgescu?sau e un zvon fals?thx
aniela
I'm like 2 pro's in one!

Postby rox on Fri Nov 21, 2008 8:10 am

Mai, noua anul trecut ne-a zis asistentu' la primul lp, ala de facut cunostinta, ce carti sa citim ( de fapt am intrebat noi). Cica cea mai buna varianta ( repet, asa ne-a zis atunci) este cursul litografiat de la biblioteca ( ala in 2 sau 3 volume, in functie de vechime, eu am primit de la biblio in 2 volume, si aveam de la mama in 3 ) + cartea verde de semne si simptome a lui Brukner+ cursurile ( "cursurile sunt un fel de indreptar la cursul litografiat", asta pt ca ala mai are niste greseli). Eu nu mi-am luat Georgescu, dar comparind cu colegii care citeau din el, spuneam cam aceleasi lucruri, uneori chiar cu aceleasi formulari :D Se pare ca avantajul e ca e mai recent si scris mai schematic, si e mai usor de invatat din el ( cursul litografiat e basm, greu tare). Pina la urma, nici o carte nu e "obligatorie".
Se vinde ceva pentru minte, ceva pentru suflet si o casuta verde. Detalii pe PM!
rox
I'm a pro :P

Postby aniela on Fri Nov 21, 2008 10:59 am

ok,thx...o sa mai revin p parcurs cu intrebari referitoare la materia asta...nu d alta dar examenul pt multi pare cv gen fizio an 2 la patrat :oops: ...ms
aniela
I'm like 2 pro's in one!

Postby aniela on Fri Nov 21, 2008 2:10 pm

anu asta se pare ca nu se mai da marfopat grila ci e oral...are cineva niste subiecte d acu ff multi ani?asa orientativ sa vedem si noi?
aniela
I'm like 2 pro's in one!

Postby rox on Fri Nov 21, 2008 3:02 pm

aniela wrote:ok,thx...o sa mai revin p parcurs cu intrebari referitoare la materia asta...nu d alta dar examenul pt multi pare cv gen fizio an 2 la patrat :oops: ...ms

O sa si la noi se zvonea ca e crima si pedeapsa, si in afara de examenul practic, care a fost stresant si greu intr-adevar, la scris a fost o maaare frectie. Nu de alta, dar paza si protectia in sala au fost minime spre -infinit, ba mai mult, unii asistenti tineau prelegeri unor studenti... si nu mai zic nimic, ca iar imi amintesc ce mizerie a fost. Iar notele au fost dintre cele mai mari ( cum se putea altfel, in conditiile date).

La morfo depinde cu cine faci, cred ca numai la Sajin (eu cu ea am facut) e grila ( sau era, ca s-o fi schimbat, cine stie)
Se vinde ceva pentru minte, ceva pentru suflet si o casuta verde. Detalii pe PM!
rox

Postby aniela on Fri Nov 21, 2008 3:48 pm

fac cu sajin morfo...cik e nush c venit d la nenea decan sa se dea oral exam...ar fi bn sa fie asa cumz ici la semio ca toata lumea ne sperie...mai ales cu cele 10 intrebari la care nu ai voie sa gresesti decat una...si cazurile clinice..ms rox :)
aniela
I'm like 2 pro's in one!

Postby rox on Fri Nov 21, 2008 5:15 pm

alea 10 intrebari sunt de fapt 25 parca, si ai voie sa gresesti maxim 3. cazurile clinice nu sunt grila asa cum or sa va minta asistentii ( sau asa cum ne-a mintit pe noi, mai bine zis), ci ai un caz clinic si ti se cere sa zici ce dg are, sau ce investigatii ii faci, chestii de genul asta, dai un raspuns scurt, max 2 rinduri.
La alea 25 sunt chestii de bun simt, extrem de bun simt chiar. De genul "descrieti mersul stepat si precizati in ce afectiuni apare", " ce e papula", " cum se aude suflul din stenoza aortica", chestii d-astea. Destul de usoare, problema e cu timpul mai mult , decit cu dificultatea.
rox

Postby Keira on Fri Nov 21, 2008 6:39 pm

Stie cineva cam din ce trebuie sa invatam pentru examenul de semio SUUB?
Keira
What is a 'forum'? :o

Postby aniela on Tue Dec 16, 2008 2:35 pm

ma ajuta careva?vreau sa cumpar semio d barbara bates....d unde si cam ca costa?
aniela
I'm like 2 pro's in one!

PreviousNext

Return to Anul III