"Curs concis de" .... anul III

Re: "Curs concis de" .... anul III

Postby Anncush on Tue Dec 16, 2008 2:42 pm

aniela wrote:ma ajuta careva?vreau sa cumpar semio d barbara bates....d unde si cam ca costa?

nu prea imi dau seama exact ceea ce cauti :roll: este cumva cartea asta :?: daca da, atunci cred ca link-ul spune tot si gasesti acolo toate informatiile necesare, daca nu...atunci mai da-mi detalii despre carte ca sa ma prind si sa te pot ajuta :P

LE: vezi aici ( format .pdf) daca este intr-adevar ceea ce cauti :)
Anncush
Master of puppets

Postby aniela on Tue Dec 16, 2008 3:13 pm

dap,asta e ms mult;e buna si pdf dar inv mai bn rasfoind;ms mult
aniela
I'm like 2 pro's in one!

Postby Anncush on Tue Dec 16, 2008 5:55 pm

aniela wrote:dap,asta e ms mult;e buna si pdf dar inv mai bn rasfoind;ms mult

pentru putin :D

intr-adevar, cartea-carte e incomparabila cu pdf-ul, eu iti dadusem link-ul ala doar sa-ti faci o idee (cu toate ca as fi ipocrita sa spun ca nu sunt utile si cartile in format digital) :mrgreen:

am vazut pe site-ul celor de la callisto ca exista Bates si "pocket guide" ...ma intreb cum o fi oare ca parca mi l-as lua si eu p-ala micu'
:trilulilu:
Anncush
Master of puppets

Postby aniela on Wed Jan 14, 2009 8:11 pm

am si neste probleme...care poate sa ma ajute...1.sunt zvonuri ca ar exista p net (?) niste grile pt examenul d farmacologie...pt partial...stiti cv...d unde...cum c...
2.la morfopat ,sajin am auzit ca ar fi nevoie d o mika atentie?ca profei ii cam place sa duka lumea in re-re-re...faza nasoala e ca noi nu mai dam grila...e minunatul oral cu 152 d sub..nici la anato nu am avut atatea;
thx anticipat *Shmart*
aniela
I'm like 2 pro's in one!

Postby rox on Thu Jan 15, 2009 11:12 am

1.la farmaco noua asist ne-a zis ca circula tot felul de zvonuri despre grile, dar ca profu' are atitea si atitea variante incit ar fi bine pt noi sa ne asteptam la orice. ba mai mult, ne-a zis ca daca se ofera careva sa ne vinda grile pt partial sa i le aratam inainte sa le cumparam, sa ne zica macar daca variantele sunt din zecile/sutele alea ale profului sau e teapa, macar sa nu dam banii aiurea :lol:

2.in legatura cu Sajin si morfopat, ma repet, dar la mine la serie nu a fost nevoie sa dea nimeni nimic si a luat toata lumea, pina la urma, n-am auzit de re-re-re ( ba chiar a fost de treaba si a organizat o sesiune "ad-hoc" inainte de examenul de semestrul 2, pentru cei care picasera sem 1, ca sa poata sa dea si ei la timp sem 2 si sa nu se mai complice ea pe toamna/vara). chiar de spaga la morfopat n-am auzit, da' cine stie, om fi fost noi mai incuiati...
oricite subiecte or fi acum la morfopat, ai nevoie de un singur lucru pentru examenul asta: NMS. chiar daca nu se mai dau grile ( care btw, nici in anii trecuti nu erau toate din NMS, am eu cartea, am facut toate grilele si la exam au fost altele), cartea profei este in foarte mare masura traducere din NMS, si originalul e mult mai clar/bun/schematic/util/usor de invatat. deci, cititi din NMS si nu or sa fie probleme, aproape ca pot sa garantez....
PS: Sajin poate sa fie o femeie chiar de treaba, daca nu o calcati pe bataturi/nu va dati destepti. Face ea misto, mai urla, mai ii scapa cite una :D , dar pina la urma e ok.
Se vinde ceva pentru minte, ceva pentru suflet si o casuta verde. Detalii pe PM!
rox
I'm a pro :P

Postby alexutza_2002 on Tue Feb 17, 2009 5:45 pm

Imi poate spune si mie cineva cum e examenul cu Costache ea? ajunge numai cursul predat de ea?
alexutza_2002
What is a 'forum'? :o

Postby aniela on Mon Feb 23, 2009 7:47 pm

exista sub pt practikul d farmaco?
aniela
I'm like 2 pro's in one!

Postby ruxy on Mon Feb 23, 2009 10:23 pm

noua profa de lp ne-a zis sa citim tot. o sa avem o reteta si un sub... dar nu avem vreo lista
N-am nimic, datorez foarte mult, restul il dau saracilor.
ruxy
Oare se termina subiectele de discutie vreodata?

Postby Anncush on Tue Feb 24, 2009 8:38 am

mai, examenul de lp la farmaco difera foarte mult de la un asistent la altul, asa ca faceti si voi cum vi s-a spus in timpul anului...

uite, eu am dat acum 2 ani cu dr Isabel Ghita-Cristescu care in primul semestru ne-a speriat de credeam ca este dracu' in persoana (pe semestrul 2 ni s-a schimbat parerea, probabil ne-am obisnuit noi :P ). era singura care facea prezente si dadea teme acasa,teme pe care le si verifica la urmatorul lp, ne asculta din curs de fiecare data si la absolut fiecare lp iesea toata lumea pe rand la tabla...si nu era tocmai cea mai candida persoana...cand iti trantea o replica de genul ,citez , "don'soara, tu o sa omori oameni!" te intorceai scancind in banca si cu orgoliul taras. astfel, la examenul de lp din-aintea partialului, din cele 4 grupe cate faceam cu ea, ne-am prezentat 10 oameni. pe durata astepatarii pana in intrarea in examen a mai renuntat o persoana si am ramas 9... a fost o intamplare gen "10 negri mititei" :mrgreen: .

examenul practic propriu-zis la noi a constat in 3 subiecte. erau 3 gramajoare cu biletele si trageai cate unul din fiecare gramajoara. un subiect era cu prescrierea unei FF, al doilea iti cerea sa explici o notiune teoretica (sa explici un grafic, un mecanism de actiune, sa vb despre o intoxicatie, in fine ceva de la cursuri) iar al 3-lea sb era cu prescrierea unui medicament din SNV/SNC/substante autacoide si metabolice...

apoi a venit partea cu ascultatul...ei bine aici a fost rupere la propriu, cu fiecare student statea cca 20 de minute, de FF trecea repede (btw trebuia sa stii si niscai doze, mai ales daca prescriai codeina sau morfina), la sb de teorie te intorcea pe o parte si pe cealalta si cu cat stiai mai mult cu atat insista mai mult, iar la sb 3, tin minte si acum,mie mi-a picat exact asa: "prescrieti meprobamat", subiect la care eu am facut fix fata asta :shock: ... nu il facusem la lp, din manual nu mi-l aminteam (cand am ajuns acasa abia m-am uitat in manual si scrie fix 5 randuri despre el, undeva la sfarsit de capitol si oricum nu sunt trecute doze, deci puteam sa mi-l amintesc degeaba ca reteta tot nu stiam sa-i prescriu ca n-aveam de unde sa stiu, nah), dar a fost super -ok pt ca era constienta ca nu prea am de unde sa-l stiu si m-a intrebat altceva, plus inca un subiect de teorie (o intoxicatie la ceva, nu mai imi amintesc - oricum toata lumea primea un subiect de teorie in plus). oricum, eu am luat 8 atunci (cu un subiect nestiut dar cu restul de raspunsuri din toata materia perfecte...),iar dintre ceilalti 9 nefericiti o singura persoana (sau 2...hmmm) au luat 10, restula au luat 8 , ca mine, sau 5 ori 6, insa la partial toti am luat note peste 9,30 :mrgreen: s-a simtit efectul invatatului de frica pt lp *paf*

alte grupe care faceau cu alti asistenti aveau doar un subiect cu o reteta pe care o facusera la lp si asta era tot examenul practic, d-asta spun ca depinde foarte mult cu cine faci lp-ul, oricum ar fi, multa bafta si spor la invatat! *Shmart*

PS: scuze de exprimarea semi-coerenta...abia m-am trezitsi nu mi-am baut cafeaua *paf* sper ca se intelege totusi cate ceva :roll:
Anncush
Master of puppets

Postby aniela on Tue Feb 24, 2009 9:52 am

pey si noi cik am avea 3 sub:reteta,snv,snc...la care sa ziceam tare tot ce stim...FC...FD..INTERACTIUNI MEDIKAM..,insa ma asteptam sa vad cv sub...ca sa nu inv toate lp-urile :mrgreen: ...orikum nu cred ca le voi invata...mai ales chestiile cu descoperirea medikam....insa mai sunt cele cu experimente cu iepurasi si alte animale chinuite in scop didactik *ce uameni* *ce uameni* *ce uameni* ,peste care cred ca nu ar trebui sa trec;orikum,ms...alte sugestii pt exam asta...sunt binevenite *o da*
aniela
I'm like 2 pro's in one!

PreviousNext

Return to Anul III