mai, examenul de lp la farmaco difera foarte mult de la un asistent la altul, asa ca faceti si voi cum vi s-a spus in timpul anului...
uite, eu am dat acum 2 ani cu dr Isabel Ghita-Cristescu care in primul semestru ne-a speriat de credeam ca este dracu' in persoana (pe semestrul 2 ni s-a schimbat parerea, probabil ne-am obisnuit noi

). era singura care facea prezente si dadea teme acasa,teme pe care le si verifica la urmatorul lp, ne asculta din curs de fiecare data si la absolut fiecare lp iesea toata lumea pe rand la tabla...si nu era tocmai cea mai candida persoana...cand iti trantea o replica de genul ,citez , "don'soara, tu o sa omori oameni!" te intorceai scancind in banca si cu orgoliul taras. astfel, la examenul de lp din-aintea partialului, din cele 4 grupe cate faceam cu ea, ne-am prezentat 10 oameni. pe durata astepatarii pana in intrarea in examen a mai renuntat o persoana si am ramas 9... a fost o intamplare gen "10 negri mititei"

.
examenul practic propriu-zis la noi a constat in 3 subiecte. erau 3 gramajoare cu biletele si trageai cate unul din fiecare gramajoara. un subiect era cu prescrierea unei FF, al doilea iti cerea sa explici o notiune teoretica (sa explici un grafic, un mecanism de actiune, sa vb despre o intoxicatie, in fine ceva de la cursuri) iar al 3-lea sb era cu prescrierea unui medicament din SNV/SNC/substante autacoide si metabolice...
apoi a venit partea cu ascultatul...ei bine aici a fost rupere la propriu, cu fiecare student statea cca 20 de minute, de FF trecea repede (btw trebuia sa stii si niscai doze, mai ales daca prescriai codeina sau morfina), la sb de teorie te intorcea pe o parte si pe cealalta si cu cat stiai mai mult cu atat insista mai mult, iar la sb 3, tin minte si acum,mie mi-a picat exact asa: "prescrieti meprobamat", subiect la care eu am facut fix fata asta

... nu il facusem la lp, din manual nu mi-l aminteam (cand am ajuns acasa abia m-am uitat in manual si scrie fix 5 randuri despre el, undeva la sfarsit de capitol si oricum nu sunt trecute doze, deci puteam sa mi-l amintesc degeaba ca reteta tot nu stiam sa-i prescriu ca n-aveam de unde sa stiu, nah), dar a fost super -ok pt ca era constienta ca nu prea am de unde sa-l stiu si m-a intrebat altceva, plus inca un subiect de teorie (o intoxicatie la ceva, nu mai imi amintesc - oricum toata lumea primea un subiect de teorie in plus). oricum, eu am luat 8 atunci (cu un subiect nestiut dar cu restul de raspunsuri din toata materia perfecte...),iar dintre ceilalti 9 nefericiti o singura persoana (sau 2...hmmm) au luat 10, restula au luat 8 , ca mine, sau 5 ori 6, insa la partial toti am luat note peste 9,30

s-a simtit efectul invatatului de frica pt lp
alte grupe care faceau cu alti asistenti aveau doar un subiect cu o reteta pe care o facusera la lp si asta era tot examenul practic, d-asta spun ca depinde foarte mult cu cine faci lp-ul, oricum ar fi, multa bafta si spor la invatat!

PS: scuze de exprimarea semi-coerenta...abia m-am trezitsi nu mi-am baut cafeaua

sper ca se intelege totusi cate ceva