Doneaza sange! Fii erou!

Departamentul de Sanatate Publica

Re: Doneaza sange! Fii erou!

Postby ars medicina on Wed Nov 05, 2008 10:59 pm

am inteles problema si cred ca ar fi ajutat daca s-ar fi actionat in sensul repartizarii 1. pe zile, a unui numar egal/aproximativ egal de voluntari "unici", astfel incat sa acopere toata oferta si care sa exercite activitatea de voluntariat doar in ziua in care a fost repartizat (pentru a se evita situatiile in care unii vin cate 3 zile la rand) si 2. o repartizare a sarcinilor, clarificata de la bun inceput (pentru a se evita surprizele; omul trebuie sa stie ce are de facut exact: distribui fly-ere, le dau alora suc si ii tin de manuta). iar pe langa asta, nu ar strica putin mai multa comunicare, eventual un numar de telefon la care sa putem apela ("imi pare rau, nu am numarul lui X... il cauti tu prin facultate" - asa chiar nu merge), si niste raspunsuri la obiect... sunt de parere ca s-ar fi putut mai bine...

in alta ordine de idei, multumesc pentru lamurire si pentru timpul acordat.
am incercat sa fiu cat s-a putut de coerent, sper ca si cu succes.
Omnium artium medicina nobilissima est.
Non scholæ, sed vitæ discimus. (Seneca)
Præsente medico nihil nocet.

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum. (René Descartes)
ars medicina
I'm a pro :P

Postby weizrd on Wed Nov 05, 2008 11:35 pm

multumesc. am salvat si ii voi trimite coordonatorului campaniei sa ia in considerare pentru editiile viitoare.

pana atunci, te invit la o prima sedinta de imagine (e un departament beta deocamdata) duminica, ora 20:30 in sediul ssmb. daca imi dai detaliile de contact pe pm sau mail, iti voi da add pe grupul de yahoo si te voi tine la curent cu activitatile. e valabil pentru oricine vrea sa stie despre ce-i vorba.

o noapte placuta
Tiberiu Andrisan
Divizia de Imagine si Suport Tehnic SSMB
email: tiberiu.andrisan @ssmb.ro
weizrd
Geeks unite, to take over the world!

Postby Anncush on Thu Nov 06, 2008 7:36 am

am mutat topicul aici pentru ca in opinia mea e locul unde se integreaza cel mai bine si mai ales pentru ca, m-am gandit eu, poate se hotarasc si coordonatorii de proiecte/campanii etc sa viziteze forumul si cum stiu ca sunt ocupati probabil ca se uita doar la departamentul care ii priveste, asa ca am usurat cautarea unor subiecte deschise pe forum si menite lor :)

----------

@ nyzeke & Co...v-as ruga ca atunci cand se deschide un topic serios oriunde pe forum si in special la sectiunea "facultatea" sa incercati sa limitati off-topicul :roll: am convenit ca macar ce se vb despre facultate sa fie cat mai putin poluat de tot felul de balarii pt a ne usura atat noua cat si celorlalti viata atunci cand cautam o informatie pe forum. aveti partea de discutii generale unde puteti sa umpleti cate pagini vreti fara sa trebuiasca sa formulati macar o idee daca chiar tineti neaparat. dar in cazul asta special, ars medicina chiar avea o problema de lamurit si s-a umplut o pagina de comment-uri aiurea, pe langa subiect. data viitoare nu mai dau indicatii ci sterg direct posturile de la "facultatea" atunci cand paraziteaza o discutie ce se vrea a fi serioasa :zau?: .
(aceasta este o remarca, nu astept raspuns).
Anncush
Master of puppets

Postby Andrei Stefan on Thu Nov 06, 2008 9:25 am

salut

gabi, coordonatorul campaniei de donare, a facut un apel pentru voluntari si s-a trezit ca trebuie sa tina sedinta cu peste 100 de oameni, ceea ce e magnific, din punctul meu de vedere... faptul ca au fost voluntari care nu au avut de lucru, este chiar si mai bine, eu cred ca in mare s-a mers pe mana celor care au mai fost voluntari la donari din cateva motive: gabi este coordonator nou al donarii, iar experienta voluntarilor vechi a ajutat foarte mult in campanie...

cu toate astea au fost si voluntari noi in donare, care au invatat si care o sa fie si ei din ce in ce mai activi

ars medicina sper sa participi si la alte proiecte, ca sa vezi cum e lumea voluntariatului...

cat despre intrebarea "la ce ne foloseste voluntaritu?"

uite in alte tari are o pondere foarte mare si daca de exemplu daca vrei sa te muti afara, e o conditie, si in plus sti si tu ca faci un bine altuia la un nivel mai mic sau mai mare. oricum ajungi sa cunosti si tu lumea din afara seriei tale

Andrei
voluntar pe donare din 2006
TRAINING IS ALL ABOUT SHARING

Image
Andrei Stefan
Adminozaur

Postby ars medicina on Thu Nov 06, 2008 6:39 pm

ma incanta ideea de voluntariat, fac voluntariat, daca pot sa o numesc asa, ori de cate ori urc pe munte si strang gunoaiele aruncate de catre toti needucatii tarii asteia... nu m-am intrebat la ce foloseste voluntariatul... v-am spus, nu va judec in nici un caz, pentru ca nici nu vreau, fiindca nu se lamuresc asa lucrurile. asta a fost intamplarea, intradevar neplacuta pentru unii. si sincer, chiar nu gaseam scopul activitatii organizate intr-o diploma sau ce dadeati voi, acum nu vreau sa par genul ipocritului, pentru ca stiu ca majoritatea de-asta au venit acolo.
oricum, multumesc pentru raspunsuri si pentru faptul ca ati facut-o intr-un cadru civilizat si printr-o discutie organizata.
succes pe viitor si promit ca atunci cand se vor organiza evenimente la care voi putea fi de ajutor, ma multumesc doar sa fiu informat si voi veni.
tot binele si o seara cat se poate de placuta!
Omnium artium medicina nobilissima est.
Non scholæ, sed vitæ discimus. (Seneca)
Præsente medico nihil nocet.

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum. (René Descartes)
ars medicina

Postby ushin on Thu Nov 06, 2008 9:34 pm

ars medicina.. :) si eu am avut aceeasi problema cu tine cand am ajuns marti, dupa ce m-am trezit la 7 (in conditiile in care aveam ore de la 2) si mi s-a spus ca "deja suntem prea multi, nu mai e nevoie". :) si atunci m-am enervat si m-am revoltat.. dar nu prea aveau cum sa anunte. si nici sa trimiti oamenii acasa nu poti, pt ca nu se stie cand va fi nevoie. e voluntariat, fiecare poate pleca oricand doreste.
oricum, ideea e ca (dupa cum ai vazut pe holurile facultatii) s-a tinut o sedinta cu voluntarii miercurea trecuta, cand toata lumea s-a inscris. gen "eu pot luni in etapa 1" (adica de la 8:30 la 10+ ) .. deci un pic de organizare s-a vrut sa fie. ideea e ca nu poti nici sa faci tu programul oamenilor (pt ca multi sunt din aceeasi serie/grupa => acelasi orar).. da, au fost multi.. luni si marti. dimineata. apoi, de pe la 10-11, plecau si ramaneam prea putini.. dar eu spun ca ne-am descurcat onorabil. cel putin miercuri si joi (azi) a iesit totul super bine. pe langa faptul ca au fost o gramaaaada de donatori, voluntarii s-au descurcat super bine, majoritatea a stiut ce are de facut si totul a fost ok. oricum, gabi si fata care s-a ocupat de organizare (pe care nu mai stiu cum o cheama, spre rusinea mea) sunt doar doi oameni :)
oricum, eu chiar sunt mandra de cum a iesit si de ce a fost.
si sunt mandra si de oamenii astia care, in ciuda faptului ca pleaca de la serviciu sau ca isi rup din timpul lor liber, in ciuda faptului ca acul are 1 mm diametru (nush daca e asa, dar e GROS) si ca le e frica si ca nici nu vor neaparat bonuri sau reduceri.. vin sa doneze. si orice mare cinic nu ar putea sa spuna ca asta nu e bunatate.
atat, chiar mi-a lasat un gust dulce campania asta si imi pare rau ca nu o sa pot fiu acolo si maine (since i am home).

si ars medicina.. :) nu mai fi supirit. btw, ca sa faci ceva (in ssmb) trebuie sa fii bagacios tare. kill me, dar asta e adevarul. :)
i engulf the skies
ushin
Eu pot, eu sunt magician

Postby Vishi on Tue Nov 03, 2009 3:10 pm

Se pot implica si cei de anul I in campania asta?
Adica,e ceva de facut si pentru noi,astia mici? :?
You know you're a med student when you have used up more than 6 highlighters in the past 6 months.
Vishi

Previous

Return to SCOPH - Standing Committee on Public Health